ΕΣΠΑ

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ αποτέλεi Χρυσό Χορηγό του 24ου Forum Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. αποτελεί GOLD Χορηγό του 24ου FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, που διοργανώνει η  ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

Το FORUM΄24 διοργανώνεται από 13 έως 14 Απριλίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, με θέμα “Επείγοντα” και προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Χορήγηση κατά παρέκκλιση άδειας διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα CLOSER 120 SC

Σημαντική ενημέρωση: Βάση των αποφάσεων 3046/76811 και 3112/78249, έχει χορηγηθεί κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά, στο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα  Closer 120SC που περιέχει τη δραστική ουσία sulfoxaflor.

Σε καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς και κερασιάς η κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά έχει περίοδο ισχύος από 15-03-2024 έως 13-07-2024.

Σε καλλιέργειες πορτοκαλιάς, μανταρινιάς, λάχανου, μπρόκολου, κουνουπιδιού, αγκινάρας και αμπελιού η κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά έχει περίοδο ισχύος από 1-5-2024 έως 28-8-2024.

Διαγωνισμός AVANZA 400SC 2023 - Παράταση Τιμολόγησης για συμμετοχή στον διαγωνισμό

Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν καθυστερημένες εφαρμογές του προϊόντος, ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία τιμολόγησης των συμμετεχόντων από 20/6/2023 μέχρι και 28/7/2023.

H Ελάνκο Ελλάς αποτελεί πλατινένιος χορηγός στο 21ο επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας

Η Ελάνκο Ελλάς θα δώσει δυναμικό παρών, ως πλατινένιος χορηγός, στο 21ο επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας (EΖΕ), με τίτλο «Ζιζανιολογία: καινοτομίες, προτεραιότητες και προκλήσεις στη σύγχρονη γεωργία».

Μεγάλος διαγωνισμός AVANZA 400SC από την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ

Μεγάλος Διαγωνισμός της ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ!

Με την αγορά του ζιζανιοκτόνου AVANZA 400SC κερδίζεις: 1 σύστημα αυτόματης πλοήγησης ελκυστήρα  υψηλής ακρίβειας της Trimble.

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ στην AgroExpo 26-28 Μάϊου 2023

Η Ελανκο Ελλάς με την Ελανκο Seeds θα δώσει το παρών στην 5η αγροτική έκθεση AgroExpo στην Ιεράπετρα από 26 έως 28 Μαΐου.

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ αποτελεί Επίσημο Χορηγό του 12oυ FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. αποτελεί DIAMOND Χορηγό του 12ου FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, που διοργανώνει η  ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

Nέα συνεργασία της Ελανκο Ελλάς με την εταιρεία Servalesa

Ελανκο Ελλάς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την νέα συνεργασία της με την εταιρεία Servalesa του ομίλου De Sangosse.


H εταιρεία Servalesa ιδρύθηκε το 1980 με βασική της αρχή: «Σε έναν κόσμο όπου οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την ποιότητα της διατροφής τους, σκοπός μας είναι να διασφαλίζουμε στους αγρότες ασφαλή, αειφόρα και κερδοφόρα αγροτική παραγωγή».
Το 2016 εντάχθηκε στον όμιλο εταιρειών της De Sangosse που αποτελεί ηγετική δύναμη στα προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Στην παλέτα των προϊόντων της Servalesa περιέχονται βιοδιεγέρτες προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας των φυτών, μικροοργανισμοί και εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης.

Η εταιρεία Servalesa δραστηριοποιείται με τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες και στόχος της είναι μέχρι το 2030 να συνεχίσει την δυναμική της ανάπτυξη στα βιοδραστικά προϊόντα διατηρώντας την Ηγετική της θέση. 

Στη φετινή καλλιεργητική περίοδο, από την πλούσια γκάμα προϊόντων της Servalesa, θα διατεθούν στην ελληνική αγορά τα παρακάτω προϊόντα:  

MAS RAIZ+ QUALIFUN
SERGOMIL ECO SIDEFUN
OLIVO PLUS  SERGOMAX
HORMOSER FLOW ADIMEL+
BIOVIDA K-VITRUM     

 

 

H Ελάνκο Ελλάς αποτελεί επίσημο χορηγό στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες μορφές δακοπροστασίας των ελαιώνων»

Με γνώμονα ότι η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί την σημαντικότερη καλλιέργεια στην ελληνική παραγωγή η Ελανκο Ελλάς θα δώσει ως χορηγός το παρών στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες μορφές δακοπροστασίας των ελαιώνων». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαρτίου 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε)

Ο δάκος αποτελεί τον κυριότερο εντομολογικό εχθρό των ελληνικών ελαιώνων και η δράση του προκαλεί απώλειες χιλιάδων τόνων ελαιόκαρπου όπως επίσης και αντίστοιχη ποιοτική υποβάθμιση όχι μόνο των ελαιολάδων αλλά και των επιτραπέζιων ελιών, οι οποίες είναι ακόμη πιο ευάλωτες.

Σκοπός του συνεδρίου είναι ο δημόσιος ανοιχτός διάλογος μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας , γεωπόνων με πλούσια εμπειρία από τις ελαιοκομικές περιφέρειες, των κατά τόπους ΔΑΟΚ που έχουν και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας, του ΥπΑΑΤ και ξένων εμπειρογνωμόνων από τις Μεσογειακές χώρες. Η διατύπωση τελικών συμπερασμάτων και προτάσεων θα αποτελέσει το μέτρο επιτυχίας του συνεδρίου.

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ σταθερά στηρίζει και επενδύει στην ερευνητική κοινότητα. Μέσω των εξελίξεων στο πεδίο της έρευνας, προσφέρει στον σύγχρονο παραγωγό καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. 

 

 

H Ελάνκο Ελλάς αποτελεί επίσημο χορηγό στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας 2023

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ και φέτος θα δώσει, ως χορηγός το παρών στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας 2023, με θέμα «Η φυτοπροστασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας». Η Συνάντηση Φυτοπροστασίας θα πραγματοποιηθεί από 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023 στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας, την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, τη Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων.

 

 

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ σταθερά στηρίζει και επενδύει στην ερευνητική κοινότητα. Μέσω των εξελίξεων στο πεδίο της έρευνας, προσφέρει στον σύγχρονο παραγωγό καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. 

 

Αλλαγή της ταξινόμησης και σήμανσης για το μυκητοκτόνο CURZATE 60WG

 

Το Curzate 60WG με δραστική ουσία το cymoxanil 60% β/ο, είναι τοπικά διασυστηματικό με θεραπευτική δράση μυκητοκτόνο κατά των περονοσπόρων.
Αρ.Έγκρ.Κυκλοφορίας:  60478/02-10-2015

Με την νέα 9617/281326/23.12.2022 Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε η ταξινόμηση και σήμανσή του σκευάσματος. Συγκεκριμένα προστέθηκαν το εικονόγραμμα GHS07 και οι δηλώσεις επικινδυνότητας Η302 και Η317


 

*Προσοχή: Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.  (ΑΑΔΑ): 60478/02-10-2015
                                                                   

Ενημέρωση για την άδεια διάθεσης των σκευασμάτων Closer 120SC και Transform 500WG

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2022/686, η άδεια διάθεσης του σκευάσματος CLOSER 120SC, που περιέχει τη δ.ο. sulfoxaflor (Isoclast active), τροποποιήθηκε  στις 20.10.2022 ως προς τις υπαίθριες χρήσεις και πιο συγκεκριμένα η χρήση του περιορίζεται στα μόνιμα θερμοκήπια. Ως εκ τούτου ισχύουν τα ακόλουθα:
 
 • Η τιμολόγηση του σκευάσματος από τον κάτοχο της έγκρισης προς τα καταστήματα εμπορίας φ.π. επιτρέπεται έως 19.01.2023.
 • Η πώληση του σκευάσματος από την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ, καθώς και από τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης επιτρέπεται έως τις 19.04.2023.
 • Η χρήση του σκευάσματος από τον παραγωγό επιτρέπεται έως τις 19.05.2023.

  (ΑΑΔΑ): 14632/18.12.2017

  Για περισσότερα πατήστε εδώ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2022/686, η άδεια διάθεσης του σκευάσματος TRANSFORM 500WG, που περιέχει τη δ.ο. sulfoxaflor (Isoclast active), ανακλήθηκε στις 03.08.2022. Ως εκ τούτου ισχύουν τα ακόλουθα:
 
 • Η τιμολόγηση του σκευάσματος από τον κάτοχο της έγκρισης προς τα καταστήματα εμπορίας φ.π. επιτρέπεται έως 19.01.2023.
 • Η πώληση του σκευάσματος από την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ, καθώς και από τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης επιτρέπεται έως τις 19.04.2023.
 • Η χρήση του σκευάσματος από τον παραγωγό επιτρέπεται έως τις 19.05.2023.

  (ΑΑΔΑ): 14632/18.12.2017

  Για περισσότερα πατήστε εδώ

 

*Προσοχή: Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ
Ο καιρός τώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Ελευσίνα
Ηλιοφάνεια
Weather Image
24°C
19°C
25°C
Υγρασία: 35%
Ταχύτητα ανέμου: 8 km/h
Έδεσσα
Ηλιοφάνεια
Weather Image
23°C
11°C
27°C
Υγρασία: 41%
Ταχύτητα ανέμου: 10 km/h
Κως
Ηλιοφάνεια
Weather Image
23°C
17°C
23°C
Υγρασία: 49%
Ταχύτητα ανέμου: 14 km/h
Image

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ