A- A A+

ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ

Η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ καλύπτει τις ανάγκες του Έλληνα Παραγωγού στη διαδικασία παραγωγής εισάγοντας καινοτόμα προϊόντα από μεγάλες διεθνείς εταιρίες όπως η DOW AgroSciences, η Elanco Int. κ.α.

Οι ρίζες της ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ έρχονται από το 1962 όταν το πρώτο προϊόν της πολυεθνικής εταιρίας ELI-LILLY SA (TREFLAN) εμφανίζεται στην Ελλάδα.

Το 1973 η ELI-LILLY SA ανοίγει το δικό της γραφείο στη χώρα μας και το 1978 μετατρέπεται σε εμπορική εταιρία.

Το 1984 η αρχική εταιρία μετεξελίσσεται στη σημερινή ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ συμπεριλαμβάνοντας και τον κλάδο των ανθρωπίνων φαρμάκων, ο οποίος αποσπάται το 1987 και δημιουργείται μια νέα ανεξάρτητη εταιρία, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY AE

Σήμερα, η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ οργανωτικά απαρτίζεται από τρεις διευθύνσεις, την Γενική Διεύθυνση, την Εμπορική Διεύθυνση και την Οικονομική Διεύθυνση.

Η Εμπορική διεύθυνση είναι οργανωμένη κατά κλάδους- τμήματα που αφορούν τις Ομάδες Προϊόντων που διανέμει η εταιρία. Οι κλάδοι πωλήσεων είναι Αγροχημικά, Σπόροι Μεγάλης Καλλιέργειας, Σπόροι Κηπευτικών και Κτηνιατρικά Φάρμακα - Διατροφικά.

Για την υποστήριξη των παραπάνω τμημάτων, δημιουργούνται, τα τμήματα Ανάπτυξης - Εγκρίσεων , Marketing, Πιστωτικού Ελέγχου, Λογιστήριο, Εισαγωγών, Πληροφορικής, Ανθρωπίνων πόρων και Διακίνησης προϊόντων.

Πρόγνωση Καιρού

Ashburn

Σήμερα
Έντονη Χιονόπτωση
Έντονη Χιονόπτωση
Σήμερα

Θερμοκρασία
 
Ελάχιστη θερμοκρασία o   Μέγιστη θερμοκρασία o
Ελάχιστη Μέγιστη
Σήμερα

Υγρασία
 
Υγρασία Ελάχιστη -10%   Υγρασία Μέγιστη 0%
Ελάχιστη Μέγιστη
Σήμερα
Άνεμοι
Ταχύτητα ΑνέμωνΈνταση
0 Μποφόρ
Ταχύτητα
χλμ/ώρα
Αύριο
Έντονη Χιονόπτωση
Έντονη Χιονόπτωση
Αύριο

Θερμοκρασία
 
Ελάχιστη θερμοκρασία o   Μέγιστη θερμοκρασία o
Ελάχιστη Μέγιστη
Μεθαύριο
Έντονη Χιονόπτωση
Έντονη Χιονόπτωση
Μεθαύριο

Θερμοκρασία
 
Ελάχιστη θερμοκρασία o   Μέγιστη θερμοκρασία o
Ελάχιστη Μέγιστη
Εισάγετε πόλη

Fruit Logistica 2016, Berlin

Η Dow Agrosciences παρουσιάζει τα Νέα Καινοτόμα εντομοκτόνα για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, Βερολίνο

Δύο νέα καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παραγωγών σε σημαντικές καλλιέργειες για τους καταναλωτές

Η Dow Agrosciences προσκάλεσε εμπλεκόμενους στον τομέα που αφορά την Διατροφικής-Αλυσίδα (καλλιεργητές, εξαγωγείς και συμβούλους παραγωγής) από την Ευρώπη , την Μέση Ανατολή και την Αφρική σε συζήτηση  επί της πρόσφατης  εισαγωγής των προηγμένων και αποτελεσματικών εντομοκτόνων, IsoclastTM  Active και Spinetoram.  Αμφότερες οι δυο νέες αυτές δραστικές έχουν εγκριθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν εισαχθεί στην διαδικασία να λάβουν εγκρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Dow Agrosciences Food Chain Network και συμπεριελάμβανε τοποθετήσεις παραγωγών και διανομέων. Έλαβε χώρα στην έκθεση Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 3-5 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 2.700 εταιρείες και 65.000 επισκέπτες από ολόκληρο των τομέα παραγωγής νωπών προϊόντων, που παρουσίασαν τις τελευταίες καινοτομίες, προϊόντα και υπηρεσίες σε κάθε κρίκο της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

«‘Έπειτα από χρόνια σημαντικής επένδυσης στο τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, είμαστε στη θέση να εξασφαλίσουμε καινοτόμες λύσεις στους παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργούν τα εντομολογικά προβλήματα σε καλλιέργειες κλειδιά για του καταναλωτές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή» δήλωσε ο Pierre Flye Sainte-Marie, Αντιπρόεδρος, στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) και Ειρηνικού, της Dow Agrosciences.

Το IsoclastTM  Active είναι το πρώτο μέλος μιας νέας χημικής ομάδας εντομοκτόνων (των sulfoximines), τo οποίο καταπολεμά σημαντικά μυζητικά έντομα με ένα νέο-μοναδικό τρόπο δράσης προσφέροντας άριστα αποτελέσματα. Το Spinetoram αποτελεί το νέο μέλος της χημικής ομάδας των σπινοσινών, που παρασκευάστηκε με φυσικές διαδικασίες ζύμωσης και από ένα δευτερεύουσας σημασίας συνθετικό στάδιο. Πρόκειται για μια καινοτόμο δραστική ουσία με νέο τρόπο δράσης, που ελέγχει πολύ αποτελεσματικά επιζήμια έντομα διαφορετικών Ομάδων, σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών. Και τα δυο νέα αυτά δραστικά, είναι απολύτως συμβατά σε προγράμματα IPM. 

«Οι παραγωγοί αχλαδιών και μήλων καλούνται να ελέγξουν επιβλαβή έντομα όπως είναι η Psylla. Καλωσορίζουμε τις νέες καινοτομίες σε αυτό τον τομέα, στηρίζοντας την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα.» , δήλωσε ο Daniel Sauvaitre. Πρόεδρος της Γαλλικής ‘Ένωσης Μήλο-παραγωγών και Ροδάκινο-παραγωγών  (ANPP).

«Η βιομηχανία μας αντιμετωπίζει συνεχείς απώλειες εξαιτίας των μειωμένων εισροών φυτοπροστασίας. Είναι απαραίτητο τα νέα προϊόντα φυτοπροστασίας να είναι αποτελεσματικά κατά σοβαρών εχθρών-στόχων, με νέο τρόπο δράσης και σύμφωνα με το πλαίσιο της E.U». δήλωσε ο Lindi Benić, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Νοτιοαφρικάνικη Βιομηχανία Μηλοειδών, Πυρηνόκαρπων και Επιτραπέζιου Σταφυλιού.

Η Dow Agrosciences παγκόσμιος ηγέτης στο τομέα των ζιζανιοκτόνων για καλλιέργειες όπως τα Σιτηρά και το Ρύζι, ανακοίνωσε μόλις πέρυσι τα σχέδια της για εισαγωγή 6 νέων δραστικών, και μια σειρά από επαναστατικές λύσεις στην Ευρώπη την Μέση Ανατολή και την Αφρική(1). Αυτές οι νέες δραστικές είναι αποτέλεσμα της ισχυρής προσήλωσης της εταιρείας σε επενδύσεις με σκοπό την ανεύρεση καινοτόμων λύσεων που θα ωφελήσουν παραγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη συμβολή μεγάλων εξαγωγέων που επικοινωνούν με μικρούς παραγωγούς, η  Dow Agrosciences παρέχει υποστήριξη στη διαχείριση των προϊόντων της, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν την διατροφική αλυσίδα όπως το MRLs, (Maximum Residue Limits) και στο PHI (Pre Harvest Intervals).

[1] http://newsroom.dowagro.com/press-release/dow-agrosciences-new-structure-europe-middle-east-africa-driven-pipeline

 

Τελευταία νέα

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία ολοκληρώθηκε η AGRO VISION 2023 από 1 έως 3 Σεπτέμβρη στα Φιλιατρά, στην οποία...
Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι η ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ αποτελεί Xορηγό της 39ης επιστημονικής συνάντησης AETE...
Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν καθυστερημένες εφαρμογές...

Newsletter